top of page
Verslavingen

 

Het NADA oor-acupunctuur protocol voor verslavingen

 

Acupunctuur kan veel ondersteuning geven tijdens alle fasen van het ontwenningsproces. Het kan gaan om een verslaving aan tabak, alcohol,  medicijnen en/of drugs.

Tijdens de ontwenningsfase kan acupunctuur helpen tegen de pijn en de drang om weer te gaan gebruiken.

De 5 punten die aangeprikt worden tijdens de NADA behandeling zijn als volgt:

1. Het autonomische punt  

Kalmeert het zenuwgestel en helpt om te ontspannen.

2. Het “spirit gate” punt

Vermindert stress en spanning.

 

3. Het nierpunt

Ondersteunt de genezing van de organen en kalmeert angst.  

 

4. Het leverpunt

Helpt om gifstoffen af te voeren, het bloed te zuiveren en agressie onder controle te houden.

 

5. Het longpunt

Helpt de cliënt om pijn los te laten en ondersteunt de circulatie van zuurstof. 

Acupunctuur biedt geen genezing van een verslaving, maar is een van de middelen die mensen gebruiken om het ontwenningsproces op een natuurlijke manier te ondersteunen. De volgende vijf voordelen van acupunctuur laten zien dat het een holistische behandeltherapie is.

1. Vermindert de drang om te gebruiken

Voor veel verslaafden is het onder controle houden van de drang om te gebruiken een grote uitdaging tijdens de ontwenning, met name in het begin. Vooral het 5 punten protocol is een effectieve strategie om de drang naar tabak, drugs en of alcohol in bedwang te houden.

2. Vermindert stress en spanning

Stress is een van de grootste oorzaken voor een terugval. Het is belangrijk dat de patiënt allerlei gezonde manieren vindt om stress onder controle te houden. Onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur hier heel effectief kan zijn.

 

3. Helpt bij de behandeling van depressie

Meer en meer studies laten zien dat depressie heel succesvol met acupunctuur behandeld kan worden. Depressie en misbruik van verslavende middelen gaan vaak hand in hand en kunnen daarom het beste in combinatie behandeld worden.

 

4. Vermindert chronische of acute pijn zonder medicatie

Ongelukkigerwijs vallen veel mensen terug in hun oude gewoonten nadat ze sterke pijnstillers gaan gebruiken. Mensen die aan het ontwennen zijn, dienen voorzichtig te zijn met het gebruik van verslavende en pijnstillende middelen, om niet van de regen in de drup te raken! Acupunctuur wordt over het algemeen sterk aangeraden wanneer het gaat om natuurlijke pijnstilling.

 

5. Helpt tegen slapeloosheid

Om goed voor je lichaam te zorgen is een optimale nachtrust onontbeerlijk. Veel mensen die aan het ontwennen zijn, kampen met grote slaapproblemen, en de verleiding om slaapmiddelen te nemen is groot. Slaapproblemen kunnen het ontwenningsproces ernstig hinderen. Klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat acupunctuur een uitstekend middel is om slapeloosheid te behandelen, met veel resultaat.

1 op de 5 Nederlanders krijgt in het leven last van een alcohol- of drugsverslaving

“For every drug that benefits a patient,

there is a natural substance or method that can achieve the same effect.”

– Dr. Carl C. Pfeiffer

bottom of page