top of page
ACUPRESSUUR

 

Acupressuur neemt spanning weg, zorgt voor een betere bloedcirculatie en biedt verlichting bij een groot aantal klachten.

De filosofie van de Traditionele Chinese Geneeskunde leert ons dat het menselijk lichaam een levenskracht bezit die ook wel ‘Chi’ wordt genoemd. In ideale omstandigheden stroomt deze energie op een gelijkmatige manier door het hele lichaam via het pad van de 12 voornaamste meridianen of kanalen, die de organen met de rest van het lichaam verbinden.

Door op strategische plekken van het lichaam druk uit te oefenen, wordt pijn weggenomen en het evenwicht weer hersteld. 

OPHEFFEN VAN ENERGIE BLOKKADES

Elke vorm van spierpijn, blessure of ziekte wordt gezien als de fysieke manifestatie van een energieblokkade. Elke blokkade is gerelateerd aan een of meer van de honderden acupunten in het lichaam.

Met haar handen, handpalmen en soms ellebogen kan de acupuncturist specifieke symptomen wegnemen door druk uit te oefenen op het desbetreffende acupunt. Hierdoor verbeterd de algehele energiestroom in het lichaam. 

WEGNEMEN VAN SPIERSPANNING

Acupressuur biedt de perfecte behandeling voor spierspanning. Omdat het bloed beter gaat circuleren wanneer de drukpunten worden geactiveerd, worden verschillende energieblokkades opgeheven die veroorzaakt zijn door stress, spanning of oververmoeidheid. Acupressuur is vooral effectief bij rug- en hoofdpijn.  

BEHANDELING VAN ZIEKTEN EN AANDOENINGEN

Sommige voorlopige onderzoeken hebben uitgewezen dat acupressuur kan helpen om de bijwerkingen van reguliere kankerbehandelingen te verlichten, zoals bijvoorbeeld de aanhoudende vermoeidheid. Het kan ook een ontstekingsremmende werking hebben die helpt bij de behandeling van artritis. 

EMOTIONELE PIJN

 

De kalmerende werking van acupressuur, de verbetering van de bloedsomloop en de verlichting van pijn in de spieren zorgen ervoor dat de behandeling ook helpt bij het verwerken van emotionele stress en pijn. 

DUBBELE BEHANDELING

Een behandeling bij Lanh is een unieke ervaring. Normaal gesproken zijn we gewend bij de acupuncturist dat hij of zij even weggaan nadat de naalden geplaats zijn om ze te laten inwerken. Bij Lanh gaat dat op een andere manier. Nadat zij de naalden heeft gezet, behandelt ze je lichaam met acupressuur als ondersteuning voor de acupunctuur. 

"Het is plezierig dat Lanh de acupunctuur combineert met acupressuur. Lanh gaat vakkundig te werk. Ze is heel vriendelijk en op een leuke manier nieuwsgierig." 

- Sabrina

Acupressuur tijdens acupunctuur

 

Door mijn grote kennis van de meridianen en acupunten vanuit de acupressuur was die overstap heel makkelijk. In 1979, ik was toen 24,  heb ik via het staatsexamen mijn diploma’s gehaald voor acupunctuur en acupressuur. Ik vind de combinatie van deze twee geweldig. Eén van de redenen waarom ik oor-acupunctuur doe is om het lichaam vrij te houden voor acupressuur. Als ik je schouder vol met naalden zet, kan ik geen acupressuur meer toepassen. Als ik dan daarna vind dat het nodig is, plaats ik alsnog naalden in je schouder. - Lanh Nguyen

‘Why do they call it alternative medicine,

when it is the ‘original’ medicine

that humans have been using thousands of years?

bottom of page